Biskvit:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo
Bijela krema:
pola litre mlijeka
250gr bijele čokolade
6 žlica šećera
2 vrećice želatine u prahu, goveđeg porijekla
150ml slatkog vrhnja (šlaga)
Crna krema:
pola litre mlijeka
250gr tamne čokolade za kuhanje
6 žlica šećera
2 vrećice želatine u prahu, goveđeg porijekla
150ml slatkog vrhnja (šlaga)
Priprema biskvita:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i malo praška za pecivo. Uliti u kalup promjera 28cm i polako peći na 160-170 stupnjeva oko 15-20min. Biskvit ostaviti u kalupu i pustiti da se ohladi. Ne obrubljivati niti skidati kalup jer će u protivnom krema iscuriti van.
Priprema krema:
Kreme staviti istovremeno kuhati, tako će biti prije gotove. Zagrijati mlijeko sa šećerom, dodati u svaku posudu čokoladu, maknuti s vatre, brzo promiješati pjenjačom, natrag na vatru i tako sve dok se čokolada ne rastopi do kraja.
Ostaviti da se ohladi. U ohlađene kreme umiješati napravljeni šlag i na kraju dodati želatinu koju ste skuhali prema uputama na pakiranju.
Biskvit ostavite u kalupu i u njega ulijte prvo tamnu kremu pa lagano prošarajte bijelom. Nikako nemojte miješati jer će vam se pretvoriti u jednu boju. Ako vas je strah da su kreme prerijetke, slobodno ih stavite na kratko u hladnjak.
Ja sam ih stavila u zamrzivač na 10 minuta da mi se stisnu pa sam dobila dvije odvojene kreme koje isto izgledaju jako lijepo.
Izvor: korisno.net
The post Bijeločokoladna torta – ukusna onako kako i izgleda appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2GYYZTQ
Comments
Post a Comment