Sastojci
220 g putera
160 g čokolade
šolja mlevenih badema (oko 100 g)
9 žumanaca
8 belanaca
7 kašika šećera + 7 kašika
Čokoladna glazura (100 g čokolade i kašičica ulja)
Priprema
U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite i bademe i sve dobro promešajte.
U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca.
Sipajte smesu u kalup ili pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 35 minuta. Pečen kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.
Izvor: stvarukusa.rs
The post NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2uGg6au
Comments
Post a Comment