Kora
12 kom bjelanaca
12 kašika šećera
3 kašike marmelade
krem
12 kom žumanaca
12 kašika šećera
250 gr margarina
i još
2 vrećice šlag kreme od vanilije
Priprema
Umutiti bjelanca u čvrst snijeg. Dodati šećer i opet mutiti dok se šećer ne sjedini. Na kraju dodati marmeladu po izboru (ja sam imala trenutno od šipka) i promiješati dok sve sve dobro ne spoji.
Peći u nauljenoj i pobrašnjenoj tepsiji prečnika 32 cm u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva deset minuta, a onda smanjiti na 150 i peći još 15 minuta. U mojoj pećnici toliko je bilo dovoljno. Ne plašite se bombe
U međuvremenu mutiti žumanca sa šećerom na pari dok se ne zgusnu. Ohladiti ih i dodati umućkan margarin.
Preko hladne kore premazati ovaj fil i gore staviti šlag kremu pripremljenu prema uputama na vrećici.
Kora je pri pečenju dobila kanjon , ali je poslije splasnulo i skoro sasvim se zatvorio
Posluživanje
Sočan kolač sjeći na kocke . Dosta je slatko i servirati po dvije, iako se ja ne mogu zaustaviti kad počnem od krajeva
Izvor: www.coolinarika.com
The post Pjenasti kolač bez brašna. Gotov za 30 minuta appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2ITYbk1
Comments
Post a Comment