Sastojci
Biskvit:
6 jaja
8 kasika secera
6 kasika ulja
6 kasika mlijeka
6 kasika brasna
3 kasike kakaa
1 prasak za pecivo
Krema:
200 gr cokolade sa ljesnjacima (cijelim)
150 gr cokolade za kuhanje
500ml vrhnja za slag
Jos:
100 gr napolitanke od ljesnjaka
4-5 kasika nutelle ili nekog krem namaza od ljesnjaka
Za natopiti biskvit:
150ml mlijeka + 3kasike krasa
Priprema
Za biskvit pjenasto mutiti jaja i secer jedno 10 min dok ne pobjele.Prosijati brasno prasak za pecivo i kakao.Kad se jaja umute dodati postepeno ulje i mutiti.Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodavati naizmjenicno mlijeko i mjesavinu brasna praska i kakaa.Sve umutiti da se spoji i izliti u kalup oblozen papirom i peci na 180 oko 25 min.Cackalicom provjeriti dali je pecen.
Za kremu ugrijati vrhnje i preliti preko cokolada ,a cokoladu sa ljesnjacima malo nozem usitniti ljesnjake po zelji.Ostaviti da se hladi i da se stisne.Najbolje kremu uraditi vecer prije da se stisne.
Hladan biskvit prerezati 2 puta da dobijemo 3 kore,svaku koru nakvasiti toplom mjesavinom mlijeka i krasa. U jednu vrecicu staviti ugrijanu nuttelu da se lakse razljeva pa odrezati vrh i isarati po biskvitu.
Staviti pola kreme na koru pa posuti sa polovicom mljevene napolitanke. Tako ponoviti i drugu koru i zadnju staviti malo je natopiti i ostaviti da se stisne sve skupa u hladnjaku. Dekorisati po zelji.
procitajtevise.com
The post SLATKA ČOKOLADNA TORTA SA NAPOLITANKAMA appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2uEaEVY
Comments
Post a Comment