Sastojci
Biskvit:
200 g griza
200 g kokosa
200 g šećera
5 dl jogurta
1 kesica praška za pecivo
malo maslaca
Sirup:
2,5 dl vode
250 g šećera
1 kesica vanilin šećera
Fil:
2 kesice pudinga od vanilije
2 dl mlijeka
2 kesice šlaga
Priprema
Biskvit: Rernu zagrejte na 250 °C. U dubljoj posudi pomiješajte griz, kokos, šećer, prašak za pecivo i jogurt.
Manji pleh premažite maslacem i sipajte u njega pripremljeno tijesto. Stavite u zagrijanu rernu i na umjerenoj vatri pecite 15 do 20 minuta.
Sirup: Prokuhajte vodu, šećer i vanilin šećer, kad proključa ostavite da vri 5 minuta. Pečenu koru izvadite iz rerne, prelijte je vrelim sirupom pa je ostavite da se ohladi.
Fil: Za to vrijeme skuhajte puding od vanilije po uputstvu sa kesice i ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje.
Ohlađenu koru premažite ohlađenim pudingom. Preko njega stavite šlag umućen sa mlijekom (po uputstvu sa kesice).
Kolač stavite u frižider da se dobro ohladi prije služenja.
Izvor: Zena.blic.rs
The post KOKOS KOLAČ: Kremast i ukusan, a sprema se jako brzo! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2FnNtiC
Comments
Post a Comment