Ražnjići su obavezni na druženjima, jer ih vole sve generacije.
Obogatite ih šarenim povrćem i dvjema vrstama mesa.
Vrijeme pripreme:30 min
Zahtjevnost: lagano
Tip: topla predjela
Sastojci:
40 dg Perutnina pilećeg filea
10 dg Perutnina hrenovki sa sirom
16 dg svježe paprike
15 dg tikvica
8 cherry paradajza
maslinovo ulje
so
mljeveni biber
Pileći file, paprike i tikvice operite i narežite na kockice. Hrenovke narežite na komadiće dužine 2 cm.
Od maslinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu i premažite meso.
Na štapiće, naizmjenično slažite pileće meso, hrenovke, paprike, paradajz i tikvice.
Ražnjiće pecite na vrućoj plati ili tavi približno 10 minuta. Tokom pečenja više puta ih premažite ostatkom marinade.
Ražnjiće lijepo prepecite sa svih strana i poslužite uz salatu ili omiljeni prilog.
Za više recepata posjetite: perutnina.ba
akos.ba
The post Ražnjići od piletine i povrća appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2r09q2X
Comments
Post a Comment