Ražnjići od piletine i povrća

Ražnjići su obavezni na druženjima, jer ih vole sve generacije.
Obogatite ih šarenim povrćem i dvjema vrstama mesa.

Vrijeme pripreme:30 min
Zahtjevnost: lagano
Tip: topla predjela
Sastojci:

40 dg Perutnina pilećeg filea
10 dg Perutnina hrenovki sa sirom
16 dg svježe paprike
15 dg tikvica
8 cherry paradajza
maslinovo ulje
so
mljeveni biber

Pileći file, paprike i tikvice operite i narežite na kockice. Hrenovke narežite na komadiće dužine 2 cm.

Od maslinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu i premažite meso.

Na štapiće, naizmjenično slažite pileće meso, hrenovke, paprike, paradajz i tikvice.

Ražnjiće pecite na vrućoj plati ili tavi približno 10 minuta. Tokom pečenja više puta ih premažite ostatkom marinade.

Ražnjiće lijepo prepecite sa svih strana i poslužite uz salatu ili omiljeni prilog.

Za više recepata posjetite: perutnina.ba

akos.ba

The post Ražnjići od piletine i povrća appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2r09q2X

Comments