SASTOJCI:
Tijesto:
-
1 kg brašna , glatkog
-
3-4 dl mlijeka(za početnike 3 dl mlijeka dosta)
-
2 dl vode
-
1 dl jogurta
-
2 dl ulja
-
1 prašak za pecivo Dolcela
-
1 kocka kvasca
-
1 žličica šećera
-
1 žličica soli
Premaz:
-
1 tučeno jaje
-
susam za posuti
Nadjev po želji!
PRIPREMA:
-
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže.
-
Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.
-
Sa spiralnim metlicama izmiksajte tijesto u kuglu koja se sam mora odvajati od stjenki posude. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min).
-
Istresite na radnu podlogu i podjelite na 8 djelova. Svaki dio razvaljajte i podjelite na 8 trokuta( 1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta.
-
dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir sa jajom, šunka sir, nutela, pekmez, orasi, mak, sve opcije punjenja su prema Vašim idejama.
-
Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju.
-
Pečete na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju.
The post Najmekše kiflice koje ćete probati! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2zVEFhO
Comments
Post a Comment