Najmekše kiflice koje ćete probati!

SASTOJCI:

Tijesto:

  • 1 kg brašna , glatkog

  • 3-4 dl mlijeka(za početnike 3 dl mlijeka dosta)

  • 2 dl vode

  • 1 dl jogurta

  • 2 dl ulja

  • 1 prašak za pecivo Dolcela

  • 1 kocka kvasca

  • 1 žličica šećera

  • 1 žličica soli

Premaz:

  • 1 tučeno jaje

  • susam za posuti

Nadjev po želji!

PRIPREMA:

  1. Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže.

  2. Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.

  3. Sa spiralnim metlicama izmiksajte tijesto u kuglu koja se sam mora odvajati od stjenki posude. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min).

  4. Istresite na radnu podlogu i podjelite na 8 djelova. Svaki dio razvaljajte i podjelite na 8 trokuta( 1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta.

  5. dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir sa jajom, šunka sir, nutela, pekmez, orasi, mak, sve opcije punjenja su prema Vašim idejama.

  6. Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju.

  7. Pečete na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju.

The post Najmekše kiflice koje ćete probati! appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2zVEFhO

Comments