POTREBNO:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 1 žlica kakaa
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml čokoladnog mlijeka za preljev biskvita
Za bijelu kremu:
- 500 g bijelog kravljeg sira
- 180 g margarina
- 200 g šećera u prahu
Za žutu kremu:
- 700 ml soka od naranče
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice šećera
PRIPREMA:
- Za biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka. Miksati žumanjca sa šećerom, dodati ulje i otopljenu čokoladu. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u lim premazan maslacem i posipan brašnom, poravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 25 minuta. Još vrući biskivt preliti čokoladnim mlijekom. Ohladiti.
- Za bijelu kremu izraditi margarin sa šećerom u prahu kako bi dobili podatnu kremu. Sir dobro izraditi mikserom kako bi se postigla nježna i glatka struktura bez grudica pa ga umiješati u smjesu od margarina i šećera.
- Za žutu kremu pomiješati prah za puding sa šećerom i jednim dijelom soka. Ostatak soka zakuhati pa u njega ukuhati puding. Kuahni puding ohladiti uz neprestano miješanje.
- Biskvit premazati prvo bijelom kremom, preko nje nanijeti žutu kremu. Poravnati i pustiti da se sve skupa dobro ohladi. Rezati na kocke i poslužiti sa slatkim vrhnjem.
(recipeci.com/)
The post Kremasti zalazak sunca – Creamy sunset cake appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2IXrH7o
Comments
Post a Comment