Sastojci:
1 kg mekog brašna
600 ml vode
40 gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
2 kašike soli
100 ml ulja
50 gr margarina
2 žumanca
susam, semenke za posipanje
punite sa čime želite ( sitni sir, pureća šunka, spanać, pavlaka )
Priprema:
Toploj vodi dodati kvasac i šećer pa promešati.
Dodati pola mere brašna, so i dobro izraditi varjačom.
Dodati skoro svo ulje, omekšali margarin i postepeno dodati i preostalo brašno meseći testo.
Pošto ste umesili testo pouljiti sa malo ostavljenog ulja i ostaviti oko 60 minuta da nadodje.
Nakislo testo blago premesite pa razvucite na debljinu 1 cm.
Vadite modlom ili čašom krugove i slažite u pouljen pleh.
Ostaviti da odstoji 15 minuta, da testo krene da kisne pa malom čašicom, šoljicom ili nečim sličnim utisnite sredinu.
U svako udubljenje stavite nadev po želji.
Okolo premažite umućenim žumancima i pospite semenkama po izboru ( a i ne mora ).
Ostavite da stoji dok se rerna zagreje pa pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
Od ove mase se dobije 3 puna pleha punjenih pogačica.
Da vam ne bi testo prekislo tek kada napunite prvu turu pogačica vadite i slažite drugu, da dok se peče prva tura punite drugu, a tako i treću.
Pečene pogačice mogu da se posluže odmah ili prekriju krpom do služenja.
Prijatno.
brzikolaci
The post Punjene pogačice, idealne za ponijeti u školu, na posao… appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2vmiXWO
Comments
Post a Comment