UKUSNI PILEĆI BATKOVI NA DRUGAČIJI NAČIN

UKUSNI PILEĆI BATKOVI NA DRUGAČIJI NAČIN
Krompir i pileći bataci su već uobičajena kombinacija, ali u ovom receptu je nešto drugačiji ukus krompira, jer uz način pripreme i dodati ruzmarin je jednostavno neodoljiv.

SASTOJCI:
4 pileća bataka
1 kašičica vegete
malo peršuna
1/2 kašičice aleve paprike
maslinovo ulje
so i biber
1 kg. mladog krompira
2 češlja belog luka
1 grančica svežeg ruzmarina
PRIPREMA:
Zagrejati rernu na 200°C i pripremiti veliki pleh za pečenje.

2. Pileće batake marinirati. Za marinat u činijicu staviti seckani peršun, ili malo suvog peršuna, vegetu, alevu papriku, so, biber i maslinovo ulje toliko da se napravi kašasta smesa. Batake malo zaseći po koži na najdebljem delu i premazati ovom smesom i dobro utrljati. Ostaviti malo da postoje, najmanje sat vremena.

3. Krompir dobro oprati i skinuti samo tanku providnu koricu ali ne guliti i iseći na polovine ili četvrtine u zavisnosti od veličine krompira. U dubokom loncu zagrejati vodu i kad proključa posoliti i ubaciti krompir i kuvati samo 5 minuta.

4. U veliki pleh za pečenje sipati malo maslinovog ulja i zagrejati ga u rerni par minuta. Izvaditi i staviti cele češljeve belog luka i u toplo ulje staviti odmah procedjen krompir, pobiberiti ga, ubaciti ruzmarin i promešati da se krompir obloži uljem. Poredjati pripremljene batake i peći u zagrejanoj rerni 45-60 minuta u zavisnosti od veličine bataka i komada krompira. Kada je pečeno izvaditi jelo iz rerne tek tada krompir posoliti.

5. Služiti sa zelenom ili nekom drugom salatom po želji.

Posluživanje

Ovako pečeni krompir se može spremati i bez mesa, hrskav i sa manje masnoće nego kada se prži u ulju, izuzetno dobar.

https://ift.tt/1q34uCf

The post UKUSNI PILEĆI BATKOVI NA DRUGAČIJI NAČIN appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2HRBHQw

Comments