Skip to main content

Kremasti bijeli kolač,neki ga zovu japanski kolač!

Sastojci

Biskvit

6 bjelanjka
10 dkg šećera u prahu
1 velika žlica octa

Fil

6 žumanjaka
5 dkg šečera u prahu
2 velike žlice brašna
2 i pol dcl mlijeka
10 dkg oraha ili popečenih oguljenih i samljevenih lješnjaka
15 dkg margarina za kreme
2 kesice šlag pjene
1 kesica šlag kreme od vanilije
mlijeka po potrebi za šlag i kremu od vanilije

Priprema

Mjere moga pleha su 36 x 20, ali vi možete raditi u bilo kojem za kolače, u kojem pečete kolače sa otprilike 6 jaja.
U drugom slučaju ako je oblik torte onda je kalup 26 cm.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodavajući malo po malo šećera u prahu i jednu žlicu octa.
Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.
Za to vrijeme žumanjke , 2 velike žlice brašna i 5 dkg šećera u prahu izmiješati sa 2 i pol dcl mlijeka, pa skuhati na pari da se napravi lijepa gusta krema bez grudvica. Ja uvijek dok se krema kuha, miješam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno miješanje.
Izmiksati jednu šlag pjenu. Izmiksati pjenasto margarin pa mu dodati žlicu po žlicu izmiksanog šlaga. U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom. Podijeliti kremu u dva dijela, u jednu polovicu dodati 10-ak dkg mljevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lješnjaka.
Izmiksati šlag pjenu i šlag kremu od vanilije zajedno po uputama na vrećici.
biskvit,krema od oraha,krema bez oraha,krema od vanilije i šlaga

The post Kremasti bijeli kolač,neki ga zovu japanski kolač! appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2wv3WQp

Comments