Sastojci:
Koru
6 bjelanaca
6 žlica šećera
4 žlice brašna
14 žlica kokosovog brašna
Bijeli fil
225 gr gustina
375 gr šećera
4 vrećice vanilija šećera
375 gr maslaca
Malina fil
250 ml vode
7 žlica šećera
2.5 žlice gustina
1 puding od vanilije
Priprema:
Bjelanca i šećer umutiti u čvrst i sjajan snijeg te nakon toga dodati prosijano brašno i kokosovo brašno te sve zajedno promiješati žlicom.
Koru peći u kalupu promjera 26 cm obloženim pek-papirom na 170° dok ne porumeni (provjeriti čačkalicom) te je nakon što se ohladi preprezati na dva dijela da bi se dobile dvije tanje kore.
Za bijelu kremu, gustin razmutiti sa 300 ml mlijeka, a ostatak (1.2 l mlijeka) skuhati sa šećerom i vanilinim šećerom.
Kad mlijeko provrije, dodati razmućeni gustin i kuhati dok se smjesa ne zgusne. Pokriti celofanom i ostaviti da se potpuno ohladi. Nakon što je krema skroz hladna, dodati u nju pjenasto umućen maslac.
Za kremu od malina, zakuhati vodu, šećer i maline te dodati u malo vode razmućen puding i gustin. Kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta a potom skroz ohladiti.
Na tanjur najprije staviti koru od kokosa, a oko nje obruč od torte. Koru potom namazati kremom od malina a potom i bijelom kremom. Ponoviti postupak i s drugom korom te cijelu tortu premazati bijelom kremom.
Tortu ukrasiti po želji, Rafaello kuglicama, malinama, kokosovim brašnom, bijelom čokoladom i sl.
U bijelu kremu po želji možete dodati sitno sjeckanu ili ribanu bijelu čokoladu jer se odlično slaže i uz kokos i uz maline.
The post Torta nezamjenjivog okusa ,koji vas očara dok ga jedete! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2Prtpl0
Comments
Post a Comment