Skip to main content

Japanese Potato Salad, recept za razne prigode!

Sastojci

4 krompira srednje veličine
3 tvrdo kuhana jajeta
1 glavica crnog luka
1 krastavac
1 konzerva kukuruza šećerca
3-4 kašike majoneza
1 kašičica senfa
malo sirćeta
po ukusu soli
malo bibera

Priprema

Krompir oguliti, narezati na kocke, pa skuhati u slanoj vodi. Procijediti i ostaviti da se ohladi. Skuhati jaja. Krastavce očistiti od sjemenki (ja sam ih ogulila; u originalnom receptu se ne gule), narezati, posoliti i ostaviti 10-tak minuta. Zatim dobro procijediti i posušiti ubrusom. Luk sitno narezati.

U posudu staviti krompir, začiniti. Dodati narezan krastavac, luk, kukuruz i sitno sjeckana kuhana jaja. Začiniti (so, biber). Sjediniti majonezu, senf i sirće (u originalnom receptu se koristi sirće od riže). Preliti preko salate, pa sve dobro sjediniti. Ohladiti u frižideru oko 1 h, pa poslužiti.

The post Japanese Potato Salad, recept za razne prigode! appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2O9Us7l

Comments