Sastojci
17 žlica šećera
10 dkg mljevenog kikirikija
10 dkg mljevenih-prženih lješnjaka
1 žlica ulja
3 žlice brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Fil
10 dkg čokolade
dvije snickers čokoladice
20 dkg šećera
20dkg margarina
20dkg sjeckanog kikirikija
1 karamel preljev koji se stavlja preko kreme
Priprema
Bjelanjke odvojimo od žumanjaka te ih izmiksamo u čvrstu pjenu,nakon toga dodamo šećer i ulje.
U jednu posudu stavimo lješnjake,mljeveni kikiriki,brašno,prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno umješamo u čvrsti snijeg da nam i dalje ostane što čvršći.
To sve stavite u lim koji ste predhodno namazali maslacem i pecite biskvit na 180C oko 25 min,ali provjeravajte jer vrijeme pečenja ovisi kakvu pečnicu imate
Izmiksane žumanjke i šećer staviti na paru i skuhati,kad je već kuhano dodajte čokoladu i lagano miješajte dok se čoksa ne istopi
Stavite to da se ohladi i onda u hladno izmiksajte margarin.Nakon toga u kremu stavite isjeckani kikiriki i onda kremom premažite biskvit.. i sad ono najbolje trebali bi napraviti tko zna preljev od karamele ali ja kupim Kandit karamela preljev i stavim ga preko kolača,ima varijanta i sa kupljenim pravim karamelama pa ih otopite, ali ovaj kupovni preljev je genijalan
Glazura nije klasična nego pravite ganache od čokolade zato i izgleda tako deblja na slici,a pravite na slijedeći način:500 ml slatkog vrhnja 300gr čokolade
Vrhnje zakuhaje skoro pa do vrenja,maknite sa vatre i u njega stavite izlomljenu čokoladu te lagano miješajte dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača i dobro,dobro ga ohladite prije posluživanja!
The post Kolač s kikirikijem i čokoladom ,preva bomba u ustima! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2OSGa8l
Comments
Post a Comment