Potrebno:
-
1 glavica luka
-
1 crvena paprika
-
Bijeli luk
-
Ulje
-
Začini (1 kašika kumina, 1 kašika mljevene crvene paprike, malo mljevene čili paprike, 1 kašika smeđeg šećera, prstohvat soli, mljeveni crni biber)
-
6 jaja
Priprema:
-
Izrezati luk, staviti ulje u tavu ili tepsiju u kojoj pečemo, zagrijati ga, pa blago izdinstati luk, te mu dodati 2 čehna bijelog luka.
-
Isjeći crvenu papriku na sitne komadiće, pa dodati luku.
-
Dinstati 5-7 minuta.
-
Dodati 400 g paradajz sosa
-
Dodati začine (kumin, crvenu papriku, čili papriku, smeđi šećer, so, mljeveni crni biber), dobro sve promiješati, pa kuhati 10-15 minuta.
-
Napraviti udubljenja na 6 mjesta, pa u njih izliti po jedno jaje.
-
Poklopiti i kuhati još 10-15 minuta, dok jaja ne budu pečena.
Prijatno!
The post Ideja za ručak: Povrće u paradajz sosu sa jajima appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2CSWUY6
Comments
Post a Comment