SASTOJCI:
- 3 pileća batka
- 3 pileća karabatka
- 250 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen bijelog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so biber mješavina začina
PRIPREMA:
Začiniti pileće meso, pa staviti na zagrijano ulje, da se prži. Kada se proprži sa svih strana, preliti sa malo vode i dinstani na laganoj vatri dok ne bude pečeno. U tavi, na malo maslinovog ulja, propržiti sitno sjeckan luk, dok ne postane staklast, pa dodati sjeckane šampinjone i čen bijelog luka.
Kada šampinjoni puste sok, začiniti solju, biberom, mješavinom začina, preliti sa malo vode i pirjati na laganoj vatri. Nakon 5-6 minuta, preliti pavlakom za kuvanje, pa kad provri dodati i pečenu piletinu.
Pustiti da krčka na laganoj vatri nekih 10-tak minuta. Gotovo jelo poslužiti, odlično ide i uz kuvan pirinač ili krompir. Prijatno!
coolinarika.com
The post SUPER RUČAK: PILETINA U UMAKU OD ŠAMPINJONA appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2GbmWZW
Comments
Post a Comment