SUPER RUČAK: PILETINA U UMAKU OD ŠAMPINJONA

SASTOJCI:

  • 3 pileća batka
  • 3 pileća karabatka
  • 250 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen bijelog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so biber mješavina začina

PRIPREMA:

Začiniti pileće meso, pa staviti na zagrijano ulje, da se prži. Kada se proprži sa svih strana, preliti sa malo vode i dinstani na laganoj vatri dok ne bude pečeno. U tavi, na malo maslinovog ulja, propržiti sitno sjeckan luk, dok ne postane staklast, pa dodati sjeckane šampinjone i čen bijelog luka.
Kada šampinjoni puste sok, začiniti solju, biberom, mješavinom začina, preliti sa malo vode i pirjati na laganoj vatri. Nakon 5-6 minuta, preliti pavlakom za kuvanje, pa kad provri dodati i pečenu piletinu.
Pustiti da krčka na laganoj vatri nekih 10-tak minuta. Gotovo jelo poslužiti, odlično ide i uz kuvan pirinač ili krompir. Prijatno!
coolinarika.com

 

The post SUPER RUČAK: PILETINA U UMAKU OD ŠAMPINJONA appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2GbmWZW

Comments