Ako želite probati najukusniji pekarski krumpir dosad, onda ga morate napraviti po ovom genijalnom receptu grčkog kuhara Akisa Petretzikisa.
I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji vjerojatno nikad niste ni pomislili kad ste pripremali krumpire.
Sastojci:
-
1 kg krumpira
-
dva limuna
-
1,5 litra vode
-
2 žlice origana ili majčine dušice
-
2 češnja češnjaka
-
75 ml maslinova ulja
-
3 žlice griza (I evo našeg tajnog sastojka!)
-
sol, papar, crvena paprika u prahu
Priprema:
Krumpire ogulite i narežite na četiri dijela (ovisno o veličini, ako su manji može i na pola). Zarežite svaki odrezani komad krumpira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.
Stavite krumpir u zdjelu, iscijedite dva limuna, ubacite i limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litru vode i stavite kuhati. Kad zakuha, kuhajte još 10 minuta.
Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija i u nju stavite praznu posudu za pečenje. Za 10 minuta krumpir procijedite i u posebnoj posudi ga ostavite da malo ohladi (5 minuta).
U posudu s krumpirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), nasjeckani češnjak, crvenu papriku, sol, papar i griz. Sve dobro promiješajte i stavite na vruću posudu za pečenje.
Pecite pola sata do 40 minuta, a svakih 10 minuta okrećite krumpir kako bi s obje strane dobili hrskavu koricu.
I to je to! Ovaj genijalan prilog možete poslužiti uz vaše omiljeno meso ili ga jesti kao takvog.
Prijatno!
(Zena/SB)
The post Najbolji pekarski krompir koji ćete probati! appeared first on Domaci Recept.
Izvor: https://ift.tt/2r2dj7c
Comments
Post a Comment