Najbolji pekarski krompir koji ćete probati!

Ako želite probati najukusniji pekarski krumpir dosad, onda ga morate napraviti po ovom genijalnom receptu grčkog kuhara Akisa Petretzikisa.

I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji vjerojatno nikad niste ni pomislili kad ste pripremali krumpire.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira

  • dva limuna

  • 1,5 litra vode

  • 2 žlice origana ili majčine dušice

  • 2 češnja češnjaka

  • 75 ml maslinova ulja

  • 3 žlice griza (I evo našeg tajnog sastojka!)

  • sol, papar, crvena paprika u prahu

Priprema:

Krumpire ogulite i narežite na četiri dijela (ovisno o veličini, ako su manji može i na pola). Zarežite svaki odrezani komad krumpira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.

Stavite krumpir u zdjelu, iscijedite dva limuna, ubacite i limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litru vode i stavite kuhati. Kad zakuha, kuhajte još 10 minuta.

Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija i u nju stavite praznu posudu za pečenje. Za 10 minuta krumpir procijedite i u posebnoj posudi ga ostavite da malo ohladi (5 minuta).

U posudu s krumpirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), nasjeckani češnjak, crvenu papriku, sol, papar i griz. Sve dobro promiješajte i stavite na vruću posudu za pečenje.

Pecite pola sata do 40 minuta, a svakih 10 minuta okrećite krumpir kako bi s obje strane dobili hrskavu koricu.

I to je to! Ovaj genijalan prilog možete poslužiti uz vaše omiljeno meso ili ga jesti kao takvog.

Prijatno!

(Zena/SB)

The post Najbolji pekarski krompir koji ćete probati! appeared first on Domaci Recept.


Izvor: https://ift.tt/2r2dj7c

Comments