JOŠ JEDNA PREDIVNA TORTA- JAPANSKI VJETAR, SVA JE KREMASTA, SA LAGANIM BEZE KORICAMA!
Sastojci:
Za dve korice
14 bjelanjaka
20 zlica secera
2 zlice sirce/octa
Osnova fila
10 zumanaca
5 zlica secera
5 zlica brasna
1 vanil secer
6 dl mleka
Drugi fil
4 zumanjka
5 zlica secera
250 gr margarina
300 gr mlevenih oraha
Treci fil
4 slag kreme vanilije umucene sa mlekom
Ili treci fil
4 slag kreme vanilije
6 dl slatko vrhnje
Priprema:
Ukljuciti pecnicu da se zagreje na 150 stepeni. Srednju djuvec tepsiju obavezno postaviti pek – papir. Ulupati elektricnim mikserom cvrst sneg od 7 bjelanjaka i 10 zlica scecera. Na kraju umiksati 1 zlicu sirceta.
Cvrst sneg od bejlanjaka rasporediti u tepsiju, pa poravnati. Staviti u zagrejanu rernu na 150 stepeni i odma smanjiti na 100. Susiti koru i neotvarati pecnicu najmanje 1 sat( Susiti koru do najduze 1.5 sat ovisno od pecnice ).
10 zumanca, 5 zlica secera, 5 zlica brasna, vanil secer ukuvati u mleku i kuvati uz neprestalno mesanje dok ne nastane gust puding. Ukloniti sa ringle i skroz ohladiti. Povremeno promesati da se korica ne uhvati na povrsinu od kreme.
4 zumanjak i secer izmesati pa kuvati na pari nekoliko minuta dok se nezgusne. Skroz ohladiti i sjediniti sa umucenim margarinom, pa dodati prethodnoj smesi i mlevene orahe. Sve sjediniti U 6 dl hladnog slatkog vrhnja dodajte sadrzaj 4 vrecice, promesajte i umutite elektricnim mikserom u cvrst fil.
Ako se odlucite umutiti slag krem od vanilije sa mlekom onda na jednu vrecici slag kreme od vanilije ide ( 125 ml hladnog mleka ) Redati: 1 kora – fil sa orasima – fil od slatke pavlake – fil od oraha – 2 kora – fil od slatkog vrhnja. Ostaviti u frizider da se dobro ohladi. Uživajte!
coolinarika.com
The post JOŠ JEDNA PREDIVNA TORTA- JAPANSKI VJETAR, SVA JE KREMASTA, SA LAGANIM BEZE KORICAMA! appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2G3HqmK
Comments
Post a Comment