Zeljanik (Uljevak sa Špinatom)

Zeljanik, ili uljevak sa špinatom, je jelo gotovo za četrdesetak minuta. Idealan je za doručak, ručak ili večeru, i zdrava je opcija za one dane kad ne znate šta biste napravili. 

uljevak od spinata, uljevak sa spinatom, uljevak od spinata i sira, uljevak sa spinatom i sirom, zeljanik, zaljevak | balkanlunchbox.comuljevak od spinata, uljevak sa spinatom, uljevak od spinata i sira, uljevak sa spinatom i sirom, zeljanik, zaljevak | balkanlunchbox.comuljevak od spinata, uljevak sa spinatom, uljevak od spinata i sira, uljevak sa spinatom i sirom, zeljanik, zaljevak | balkanlunchbox.comuljevak od spinata, uljevak sa spinatom, uljevak od spinata i sira, uljevak sa spinatom i sirom, zeljanik, zaljevak | balkanlunchbox.comuljevak od spinata, uljevak sa spinatom, uljevak od spinata i sira, uljevak sa spinatom i sirom, zeljanik, zaljevak | balkanlunchbox.com


Scale

Sastojci

  • 23 jaja
  • 115 mililitara mlijeka
  • 1/2 kafene kašike praška za pecivo
  • 1/4 kafene kašike soli
  • 225 grama mladog sira
  • 170 grama pavlake (kiselo vrhnje)
  • 115 grama brašna
  • 350 grama špinata
  • Ulje

Nacin pripreme

  1. Izmutite jaja u većoj posudi. Postepeno dodajite mlijeko, prašak za pecivo, so i nastavite sa miješanjem. Dodajte sir i pavlaku, a potom i brašno i miješajte još nekoliko minuta.
  2. Zagrijte rernu na 200°C. Dobro operite i očistite špinat, a zatim ga narežite na tanke trakice. Dodajte u ostale sastojke i dobro miješajte da se masa potpuno sjedini.
  3. Pouljite tepsiju (veličine otprilike 22 cm). Izlijte smjesu u tepsiju i ravnomjerno je razmažite. Ubacite u rernu i pecite 30 minuta. Okrenite tepsiju bar jednom tokom pečenja.
  4. Servirajte dok je toplo.

Dodatna upustva

Mišljenja o tome koja je vrsta jabuka za tufahije najbolja, su podijeljena. Mi koristimo zelene, kisele, Granny Smith.

Izvor: balkanlunchbox.com

The post Zeljanik (Uljevak sa Špinatom) appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2Wq4xSF

Comments