Sastojci:
-
1 kg pilećeg mesa s kostima
-
Vegeta
-
biber
-
so
Za pohovanje
-
200 g brašna
-
3 jaja
-
so
-
100 ml ulja
Priprema:
1. Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.
2. Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.
3. Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.
4. Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.
5. Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.
6. Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.
The post Prijedlog za ručak: Pohovani batkovi appeared first on Domaci Recept.
Izvor: http://bit.ly/2BF86HA
Comments
Post a Comment