Prijedlog za ručak: Pohovani batkovi

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg mesa s kostima

  • Vegeta

  • biber

  • so

Za pohovanje

  • 200 g brašna

  • 3 jaja

  • so

  • 100 ml ulja

Priprema:

1. Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.

2. Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.

3. Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.

4. Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.

5. Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.

6. Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.

 

The post Prijedlog za ručak: Pohovani batkovi appeared first on Domaci Recept.


Izvor: http://bit.ly/2BF86HA

Comments