Burek sa mljevenim mesom

Sastojci za tijesto:

  • 600 g pšeničnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja
  • oko 300 ml tople vode

Fil:

  • 600 g mljevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • začini so i biber
  • I još: malo putera i ulja

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, podijeliti na dva dijela, pa ostaviti “da odmori” oko 30 minuta. Sitno narezati luk, dodati mljevenom mesu, pa začiniti po ukusu (so, biber). Rastanjiti tijesto oklagijom, premazati uljem, pa ostaviti 10-tak minuta. Zatim, tijesto povlačiti od centra prema krajevima i razvući što tanje. Na dva suprotna kraja staviti nadjev od mesa, pa zarolati prema sredini. Oblikovati burek, pa staviti u pleh, premazan uljem.

Postupak ponoviti i sa preostalim tijestom. Burek premazati otopljenim puterom, pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C. Gotov burek premazati sa malo tople, slane vode, pa vratiti u isključenu pećnicu još 4-5 minuta.

Napomene: Gotov burek poslužiti uz jogurt ili salatu.

Prijatno!

 

The post Burek sa mljevenim mesom appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2zGlqwS

Comments