Sastojci:
- 3 kg paprike – babure
- 6 dl 9 % – tnog octa
- 18 dl vode
- 1 i pol žlica soli
- 1 i pol žlica šećera
- 1 mala žličica vinobrana
- 6 – 7 kg kupusa
Priprema:
Najprije izribati kupus i malo ga posoliti i ostaviti sa strane. Papriku oprati, izvaditi sjeme. Kupus stiskati šaku po šaku da izađe višak tekućine i malo pokiseliti, izmiješati i dobro napuniti paprike.
Paprike složiti u staklenke. Izmiješati ocat, vodu, sol, šećer i vinobran da se sve otopi. Paprike pritisnuti pritiskivačem za zimnicu (mali, plastični) ili nekim štapićima da se ne podignu.
Sipati otopinu na papriku i poklopiti lagano. Drugi dan, ako treba, doliti još otopine, zatvoriti staklenke i spremiti. Ovako napravljena paprika može biti i dvije godine ako se ne potroši prije.
The post KISELA SALATA-PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2AdBkxQ
Comments
Post a Comment