Potrebni sastojci:
Za biskvit
-
6 žumanaca,
-
10 ravnih kašika šećera,
-
6 punih kašika brašna,
-
3 kašike kakaa,
-
1 vanilin šećer,
-
Pola praška za pecivo,
-
200 ml mleka,
-
100 ml ulja.
Za fil
-
20 kašika šećera (10+10),
-
6 belanaca,
-
1 vanilin šećer,
-
4 kašike hladne vode,
Za glazuru
-
150 g čokolade,
-
5 kašika ulja,
-
5 kašika vode.
Priprema:
Korak 1: Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje i mikserom sve lepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umešajte ga. Brašno i kakao dodajte u smesu sa jajima, pa umešajte varjačom (ne mikserom).
Korak 2: Smesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite belanca dok se ne dobije čvrsta smesa. Znaćete da su belanca gotova kada prevrnete vanglu, a smesa stoji. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite još.
Korak 3: U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da peni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u belnaca sve vreme muteći.
Korak 4: Smesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minutau rernu koju ste smanjile na 120o C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte Mančmelou i odmah ga isecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne.
Posle par sati navalite na kolač !
The post Munchmallow kolačići appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2zoqzFz
Comments
Post a Comment