Sastojci:
-
600g brasna
-
1 mala kasicica soli
-
1 velika kasika ulja
-
mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski)
-
1 cijelo pile
-
4 glavice vece crnog luka
-
1 mala kasicica soli
-
1 mala kasicica crnog bibera
-
2 velike kasike ulja
Još
-
100g putera
-
50ml ulja
-
(rastopiti u jednoj serpici ) za podmazivanje
-
150ml vrhnje za kuhanje
Priprema:
1.Zamijesiti tijesto, napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile !
Pile isjeci u komade i zaciniti sa dvije kasike ulja, biberom sol i nasjeckani luk. Mozete pile i da odkostite, a mozete da ga isjeckate na male komadice (u orginalnom receptu idu cijeli komadi sa kostima)
Pobrasniti sto i razvijati jufku. Razvuci jufku po cijelim stolom pa je rezati na lente. Na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati, malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa. Tako uraditi i sa drugom jufkom.
Redati u podmazanu tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 220°. Kad bude pecena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje, vratiti jos par minuta u rerni.
Prijatno!
The post PITA SA PILETINOM appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2hQ9YTX
Comments
Post a Comment