PITA SA PILETINOM

Sastojci:

  • 600g brasna

  • 1 mala kasicica soli

  • 1 velika kasika ulja

  • mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski)

  • 1 cijelo pile

  • 4 glavice vece crnog luka

  • 1 mala kasicica soli

  • 1 mala kasicica crnog bibera

  • 2 velike kasike ulja

Još

  • 100g putera

  • 50ml ulja

  • (rastopiti u jednoj serpici ) za podmazivanje

  • 150ml vrhnje za kuhanje

Priprema:

1.Zamijesiti tijesto, napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile !

Pile isjeci u komade i zaciniti sa dvije kasike ulja, biberom sol i nasjeckani luk. Mozete pile i da odkostite, a mozete da ga isjeckate na male komadice (u orginalnom receptu idu cijeli komadi sa kostima)

Pobrasniti sto i razvijati jufku. Razvuci jufku po cijelim stolom pa je rezati na lente. Na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati, malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa. Tako uraditi i sa drugom jufkom.

Redati u podmazanu tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 220°. Kad bude pecena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje, vratiti jos par minuta u rerni.

Prijatno!

 

The post PITA SA PILETINOM appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2hQ9YTX

Comments