Pripremiti 8 žumanjaka, 250 gr maslaca, te narendati koru jedne narandže. Izmutiti mikserom ova tri sastojka, pa dodati 200 ml mlijeka, te 100 gr sitno izrendane čokolade. Pjenasto umutiti 8 bjelanjaka, te dodati 250 gr šećera,pa pomiješati žumanjke sa bjelanjcima. U posebnoj zdjeli pomiješati 250 gr brašna, 1 prašak za pecivo i 50 gr gorkog kakao praha. Dodavati u smjesu i miješati kašikom.
Pleh posuti uljem, pa brašnom, te izliti masu za biskvit u pleh. Uključiti pećnicu na 180 stepeni. Ostaviti tijesto da odmori 10 minuta dok se pećnica ne zagrije. Pecite biskvit na 180 stepeni nekih 30-40 minuta zavisno od jačine pećnice. Izvaditi biskvit iz kalupa, pa presjeći na pola.
Premazati jednu koru marmeladom od marelice. Poklopiti pa premazati i drugu koru marmeladom. Sve ukupno vam je potrebno od 500-700 gr marmelade zavisno od ukusa.Istopiti na pari 300 gr čokolade i 140 gr maslaca. Kada je čokolada otopljena, preliti preko torte. Potpuno je ohladiti.
The post Sacher torta appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2iaXTg7
Comments
Post a Comment