Fantastična čokoladna torta sa višnjama

Potrebni sastojci:

Za koru:

  • 1 šalica smeđeg šećera

  • 1/2 šalice oštrog brašna

  • 1/2 šalice glatkog brašna

  • 1 žličica praška za pecivo

  • 1 žličica sode bikarbone

  • 1/2 šalice kakaa

  • 1 jaje

  • 1/2 šalice mlijeka

  • 1/4 šalice ulja

  • 1 vanili šećer

  • 1/4 šalice vrele vode

Fil od višnje:   

  • 1 tegla višanja

  • 50 g šećera

  • 40 g finog jestivog kukuruznog škroba

  • malo cimeta

Prva krema:

  • 200 g tamne čokolade

  • 350 ml slatkog vrhnja

Druga krema:   

  • 200 g mliječne čokolade

  • 350 ml slatkog vrhnja

Način pripreme:

Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.Postepen dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati dvije minute. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.

Ocijedite višnje, te u sok od višnji umiješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umiješate višnje. Nadjev od višnje razmažite po ohlađenom biskvitu.

Pripremite u jednoj zdjeli 200 grama tamne čokolade narezane na kockice, prokuhajte 150 mililitara slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i lagano promiješajte da se čokolada otopi.

U međuvremenu istućite ostatak slatkog vrhnja u čvrsti šlag te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na ohlađeni biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata.

Način pripreme druge kreme isti je kao kod prvog sloja kreme, samo što uzimate mliječnu čokoladu. Zalijete po ohlađenom prvom sloju te stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi, piše Magazin.hr.

 

The post Fantastična čokoladna torta sa višnjama appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2BYXlhL

Comments