Kombinacija junetine i ćuretine sa pečurkama i različitim povrćem, potpuno će osvojiti svakog gurmana! Idealan izbor za porodični ručak!
Sastojci:
- 400 g junećeg mesa
- 400 g suve ćuretine
- 50 g maslaca
- glavica crnog luka
- 40 g suvih pečuraka (najbolje vrganja)
- 100 g suvih šljiva
- 150-200 g kukuruznog griza ili dobro oprane heljde
- kašika koncentrata paradajza
- kašicica aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 2 krompira
- kesica krem-supe od pečuraka
- 2 dl pavlake
- so, biber
- veza peršuna
- ljuta papričica, po želji
Priprema:
Pečurke potopite u vodu da nabubre. Skuvajte meso, a odvojeno spremite supu od pečuraka prema uputstvu na kesici. Na maslacu prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte oceđene pečurke.
Za vreme dinstanja nalivajte vodom u kojoj se kuvalo meso. Kad omekšaju, dodajte suve šljive isečene načetvoro, griz, koncentrat paradajza, alevu papriku, izdrobljen beli luk, skuvano meso (isecite ga na kockice ili ostavite krupnije komade) i krompir (sečen na kockice).
Nalijte supom od pečuraka, posolite, pobiberite i, po želji, ubacite ljutu papričicu. Kuvajte dok krompir ne omekša. Prespite jelo u zemljanu ili vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom, pospite seckanim peršunom i zapecite na 180 do 200 stepeni.
The post GURMANSKO JELO OD MESA I POVRĆA- SELJAČKI LONAC appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2Cj78mr
Comments
Post a Comment