GURMANSKO JELO OD MESA I POVRĆA- SELJAČKI LONAC

Kombinacija junetine i ćuretine sa pečurkama i različitim povrćem, potpuno će osvojiti svakog gurmana! Idealan izbor za porodični ručak!

Sastojci:

  • 400 g junećeg mesa
  • 400 g suve ćuretine
  • 50 g maslaca
  • glavica crnog luka
  • 40 g suvih pečuraka (najbolje vrganja)
  • 100 g suvih šljiva
  • 150-200 g kukuruznog griza ili dobro oprane heljde
  • kašika koncentrata paradajza
  • kašicica aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • 2 krompira
  • kesica krem-supe od pečuraka
  • 2 dl pavlake
  • so, biber
  • veza peršuna
  • ljuta papričica, po želji

Priprema:

Pečurke potopite u vodu da nabubre. Skuvajte meso, a odvojeno spremite supu od pečuraka prema uputstvu na kesici. Na maslacu prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte oceđene pečurke.

Za vreme dinstanja nalivajte vodom u kojoj se kuvalo meso. Kad omekšaju, dodajte suve šljive isečene načetvoro, griz, koncentrat paradajza, alevu papriku, izdrobljen beli luk, skuvano meso (isecite ga na kockice ili ostavite krupnije komade) i krompir (sečen na kockice).

Nalijte supom od pečuraka, posolite, pobiberite i, po želji, ubacite ljutu papričicu. Kuvajte dok krompir ne omekša. Prespite jelo u zemljanu ili vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom, pospite seckanim peršunom i zapecite na 180 do 200 stepeni.

 

The post GURMANSKO JELO OD MESA I POVRĆA- SELJAČKI LONAC appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2Cj78mr

Comments