Kad za stolom čujem samo mmm..mmm..
Količinu sastojaka odredite shodno potrebama
Sastojci:
-
1 kg bataka sa katabatkom
-
1 glavicu crvenog luka
-
3 česnja bijelog luka
-
Sredinu jedne kriške hljeba
-
Malo mlijeka za natopiti hljeb
-
2 kašike majoneze
-
1 kašika senfa
-
Od suhih začina: curry, crvena paprika, so, biber
Priprema:
Rukama uz pomoć noža skinuti kožu sa batka, zatim satarom odstraniti dio kosti na kojem nema kože.
Meso odstraniti od kosti pa samljeti ili sitno isjeckati.
Crveni i bijeli luk takođe na isti način usitiniti kao i meso.
Hljeb kratko natopiti u mlijeku pa dobro ocijediti, dodati mesu i luku, zatim i ostale sastojke i začine
Sve dobro umiješati pa puniti batak, pomažite se prstima kako bi dobili formu batka i sto vise smjese ugurali ispod kože.
Premjestiti bucmaste batkiće u podmašćen pleh i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200° oko 45min.
Služiti uz prilog po želji, mi smo jeli uz zapečenu rižu i kafiolom i brokulom dinstanim na maslinovom ulju uz sitno sjeckani bijeli luk i peršun.
Fb stranica: Moja sofra
The post Ideja za ručak ili večeru: Punjeni batkovi sa povrćem appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2hGLDAi
Comments
Post a Comment