Ideja za ručak ili večeru: Punjeni batkovi sa povrćem

Kad za stolom čujem samo mmm..mmm..

Količinu sastojaka odredite shodno potrebama

Sastojci:

  • 1 kg bataka sa katabatkom

  • 1 glavicu crvenog luka

  • 3 česnja bijelog luka

  • Sredinu jedne kriške hljeba

  • Malo mlijeka za natopiti hljeb

  • 2 kašike majoneze

  • 1 kašika senfa

  • Od suhih začina: curry, crvena paprika, so, biber

Priprema:

Rukama uz pomoć noža skinuti kožu sa batka, zatim satarom odstraniti dio kosti na kojem nema kože.

Meso odstraniti od kosti pa samljeti ili sitno isjeckati.

Crveni i bijeli luk takođe na isti način usitiniti kao i meso.

Hljeb kratko natopiti u mlijeku pa dobro ocijediti, dodati mesu i luku, zatim i ostale sastojke i začine

Sve dobro umiješati pa puniti batak, pomažite se prstima kako bi dobili formu batka i sto vise smjese ugurali ispod kože.

Premjestiti bucmaste batkiće u podmašćen pleh i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200° oko 45min.

Služiti uz prilog po želji, mi smo jeli uz zapečenu rižu i kafiolom i brokulom dinstanim na maslinovom ulju uz sitno sjeckani bijeli luk i peršun.

Fb stranica: Moja sofra

 

The post Ideja za ručak ili večeru: Punjeni batkovi sa povrćem appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2hGLDAi

Comments