JOŠ JEDNA PREDIVNA TORTA- KREMASTA, ČOKOLADNA, ZA SVE PRILIKE!

Sastojci:

Biskvit:

  • 8 bjelanaca + prstohvat soli
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica oštrog brašna
  • 5 žlica gorkog kakaa
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
  • 200 ml ulja

Preljev za biskvit:

  • 300 ml mlijeka
  • 3 žlice čokolade u prahu
  • 1 zvjezdasti anis

Krema:

  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g mlijeka u prahu
  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade u prahu
  • 100 g lješnjaka
  • 100 ml vrhnja za šlag

Premaz:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 1 paketić šlagfixa
  • 100 g kiselog vrhnja

Priprema:

Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom. Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo, izvaditi i ohladiti.

Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.

Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.

Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu). U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag. Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.

Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade… Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati. Prijatno i uživajte!

 

The post JOŠ JEDNA PREDIVNA TORTA- KREMASTA, ČOKOLADNA, ZA SVE PRILIKE! appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2CmL7mE

Comments