Sastojci:
Biskvit:
- 8 bjelanaca + prstohvat soli
- 10 žlica šećera
- 10 žlica oštrog brašna
- 5 žlica gorkog kakaa
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 paketić vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
- 200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
- 200 ml ulja
Preljev za biskvit:
- 300 ml mlijeka
- 3 žlice čokolade u prahu
- 1 zvjezdasti anis
Krema:
- 8 žumanaca
- 200 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 100 ml mlijeka
- 100 g mlijeka u prahu
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade u prahu
- 100 g lješnjaka
- 100 ml vrhnja za šlag
Premaz:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 1 paketić šlagfixa
- 100 g kiselog vrhnja
Priprema:
Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom. Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo, izvaditi i ohladiti.
Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.
Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.
Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu). U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag. Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.
Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade… Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati. Prijatno i uživajte!
The post JOŠ JEDNA PREDIVNA TORTA- KREMASTA, ČOKOLADNA, ZA SVE PRILIKE! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2CmL7mE
Comments
Post a Comment