Najbolje pripremljena piletina za ručak

Sastojci:

  • cca 1/2 kg piletine (batak, zabatak, bijelo… )

  • vegeta, sol,biber, crvena slatka paprika

  • malo brasna

Priprema:

1. Navegetiti i malo nauljiti piletinu i najbolje je preko noci ostaviti u frizideru.

2. Uvaljati svaki komad piletine u brasno koje ste pomijesali s crvenom slatkom paprikom s jedne i druge strane i staviti u

nauljenu tepsiju u koju ste dodali malo vode, najbolje odmah umijesati malo brasna s vodom i crvenom paprikom i umijestati to u ulje s vodom, al to i ne morate, jedino ako vam se umak pri pecenju ne ucini gustim onako kako volite.

Mozete meso prekriti i folijom da se fino upari i omeksa ali ako zurite ne morate

3. Te to staviti da se pece. Peci na 200 stupnjeva nekih 25 min, al to sve ovisi o vasoj pecnici, pa si prilagodite!

4. Jednostavno, brzo i jako ukusno!

5. Servirano s pire krumpirom i keljom papucarom, super kombinacija.

Napomena

Mozete nasjeckati i povrca po zelji jedan red na dno tepsije i drugi kad sve poslazete, povrce po volji, kakvo volite

Ja najcesce stavim papriku i luk, nekad i paradajz!

Posluživanje

Mozete staviti i vecu kolicinu mesa, ja sam stavila onako od prilike, recept je koji se lako prilagodjava

Uz ovo ide super pire krompir koji se pospe saftom od pecenja.

The post Najbolje pripremljena piletina za ručak appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2hzpwLG

Comments