Pogača koja svojim ukusom i izgledom sve osvaja…
Sastojci:
Testo
-
brašno 1kg.
-
mleko 250ml.
-
vode 250ml.
-
kvasac 1 kockica
-
šećer 1 kašika
-
soli 2 kašičice
-
ulja 50ml.
-
sirće 1 kašika
-
jaja 2 kom.
Fil
-
šunkarice 100g.
-
sir 150g.
-
ajvar 3 kašike
-
jaja 2
-
blitve ili spanaća 150g.
Za premazivanje kora
-
margarin 150g.
Priprema:
Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica. Razviti lopticu veličine većeg tanjira-staviti malo narendanog ili istopljenog margarina-sastaviti dve razvijene loptice.
Tako sastavljati po dve kore zajedno (dobiće se četri kore)- samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu i to je peta kora. Iseckati blitvu(ne bariti je) staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh(razviti koru veličine pleha), preko kore staviti pola smese od iseckane blitve. Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od sira i jaja i preko sira poređati šunkaricu.
Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara. Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva. Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo pavlakom i jajima i odmah pečemo.
Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne). Veličina pleha je 34×22
Posluživanje
Uz jogurt ili kiselo mleko fantastična večera…
www.coolinarika.com
The post Pogača sa filom od šunke, sira, blitve, brzo se priprema, a još brže nestane appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2A18rpq
Comments
Post a Comment