Predivna torta sa orasima i kremom od žumanjaka

Sastojci:

Kora I (x2):

  • 4 belanca

  • 90 gr šećera

  • 120 gr mlevenih pečenih oraha

  • 20 gr (2 štangle) sitno rendane čokolade

Kora II:

  • 4 belanca

  • 120 gr šećera

  • 60 gr seckanih pečenih oraha

  • 60 gr mlevenih pečenih oraha

  • 50 gr mlevene kandirane narandžine kore

Krem:

  • 12 žumanaca

  • 200 gr (oko 12 kašika) šećera

  • 700 ml mleka

  • 2 kesice vanila pudinga

  • 120 gr putera sobne temperature

  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Kora I:

1. Umutiti belanca, sa prstohvatom soli, u čvrst sneg. Zatim dodavati kašiku po kašiku šećera. Dodati čokoladu i mlevene orahe pa ručno, vrlo polako, sve promešati.

2. Smesu izliti u kalup prečnika 26cm, predhodno obložen papirom za pečenje, i peći na 150C 10-15 minuta. Pečenu koru nožem odvojiti od stranica kalupa, otkopčati obruč, prevrnuti koru na tanjir i pažljivo odlepiti papir. Ohladiti.

3. Na isti način, ispeći još jednu koru.

Kora II:

1. Umutiti belanca, sa prstohvatom soli, u čvrst sneg. Zatim dodavati kašiku po kašiku šećera. Dodati čokoladu, mlevene i seckane orahe i mlevenu kandiranu koru narandže (ja sam je samlela u blenderu), pa ručno, vrlo polako sve promešati.

2. Smesu izliti u kalup prečnika 26 cm, predhodno obložen papirom za pečenje, i peći na 150C, 10-15 minuta. Zatim isključiti rernu i ostaviti koru i isključenoj rerni jos 15-20 minuta.

Pečenu koru nožem odvojiti od stranica kalupa, otkopčati obruč, pažljivo prevrnuti koru na tanjir, odlepiti papir i ohladiti.

Krem:

1. Žumanca i 100gr šećera mutiti mikserom dok se smesa ne ujednači – ne mora da se zapeni i pobeli.

2. U drugoj posudi razmutiti puding sa malo mleka (oduyetog od 700ml) i sjediniti sa žumancima. Ostatak mleka sa preostalih 100gr šećera, zagrevati na laganoj vatri.

3. Kad mleko skoro proključa, skloniti ga sa vatre i u tankom mlazu ulivati smesu od žumanca i pudinga. Vratiti na vatru i uz stalno mešanje skuvati gust krem.

Krem pokriti prozirnom folijom (tako da dodiruje krem) i dobro ohladiti pre filovanja.

4. Puter, sobne temperature penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku krema.

U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i sjediniti sa kremom – ručno.

Filovanje:

Obruč kalupa obložiti folijom sa unutrašnje strane i staviti na tanjir odgovarajuće veličine.

  1. Kora I + 8kašika krema

  2. Kora II – vodite računa, vrlo je osetljiva.

  3. 8 kašika krema + Kora I

  4. Gornju koru premažite ostatkom krema u tankom sloju, a ostatk ostavite za premazovanje cele torte nakoh hlađenja.

  5. Tortu odložiti u frižider preko noći, sutra dan otkopčati i skinuti obruč, pažljivo odlepiti foliju od stranice torte. Stranice premazati kremom koji ste sačuvali i ukrasiti po sopstvenoj želji.

PRIJATNO!

Izvor:http://ift.tt/1q34uCf

 

The post Predivna torta sa orasima i kremom od žumanjaka appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2yYtNn7

Comments