Sočni biftek sa začinima i povrćem

Biftek, kao najkvalitetniji dio goveđega mesa, zahtijeva poseban tretman: dobro pogođenu vrstu i količinu začina te pravilnu pripremu. Držite li se ovog recepta s mediteranskim biljem, vjerujemo da uspjeh neće izostati.

Sastojci:

 4 – 6 osoba

  • 1 biftek (800 g – 1 kg)

  • 1 žličica Vegete

  • 50 g senfa Dijon

  • 3 žlice maslinova ulja

Za začinsku mješavinu

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

  • 1 žličica nasjeckanog ružmarina

  • 1 žlica narezanog vlasca

  • ½ žličice Vegeta Maestro majčine dušice

  • 1 češanj protisnutog češnjaka

Priprema:

  1. Biftek očistite od žilica, natrljajte Vegetom i premažite senfom.

  2. Na vrućem ulju popecite biftek sa svake strane tri minute.

  3. Popečeni biftek stavite u lim, pospite mješavinom začinskog bilja i češnjaka te pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 20-30 minuta.

Posluživanje

Biftek poslužite uz prilog od povrća na maslacu.

Savjet

Očišćeni biftek u ulju možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.

Izvor:coolinarika.com

 

The post Sočni biftek sa začinima i povrćem appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2j0Xd9v

Comments