Biftek, kao najkvalitetniji dio goveđega mesa, zahtijeva poseban tretman: dobro pogođenu vrstu i količinu začina te pravilnu pripremu. Držite li se ovog recepta s mediteranskim biljem, vjerujemo da uspjeh neće izostati.
Sastojci:
4 – 6 osoba
-
1 biftek (800 g – 1 kg)
-
1 žličica Vegete
-
50 g senfa Dijon
-
3 žlice maslinova ulja
Za začinsku mješavinu
-
1 žlica nasjeckanog peršina
-
1 žličica nasjeckanog ružmarina
-
1 žlica narezanog vlasca
-
½ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
-
1 češanj protisnutog češnjaka
Priprema:
-
Biftek očistite od žilica, natrljajte Vegetom i premažite senfom.
-
Na vrućem ulju popecite biftek sa svake strane tri minute.
-
Popečeni biftek stavite u lim, pospite mješavinom začinskog bilja i češnjaka te pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 20-30 minuta.
Posluživanje
Biftek poslužite uz prilog od povrća na maslacu.
Savjet
Očišćeni biftek u ulju možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
Izvor:coolinarika.com
The post Sočni biftek sa začinima i povrćem appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2j0Xd9v
Comments
Post a Comment