Posna krem čorba od tikvica sa šargarepom odlična je kada želite da zamenite supicu ili napravite uz suvi deo obroka nešto i na kašiku. Lagana i osvežavajuća.
Sastojci:
-
1 glavica crnog luka
-
1 kašika suvog začina
-
50 ml ulja ( ukoliko je post na vodi izuzmete )
-
1 – 2 šargarepe, kako volite
-
2 manje tikvice
-
1 kašika brašna
-
malo soli i bibera
Priprema:
Luk sitno iseckati,d odati čašu vode, ulje i uvi začin pa staviti na vatru da se dinsta. Dok se luk dinsta očistiti i iseckati šargarepu na kockice. Dodati šargarepu i čašu vode pa nastaviti kuvanje.
Dok se i šargarepa kuva očistiti i iseckati tikvice. Ukoliko imaju puno semena izvaditi kašičicom. Dodati tikvice, naliti vode onoliko koliko želite dobiti čorbe. Nemojte ni previše, tikvice se brzo skuvaju pa da nemate je previše u odnosu na količinu tikvica.
Neki jednak odnos je 800 ml vode. Kada su tikvice gotove umutite kašiku brašna sa malo vode, izmaknete čorbu, dodate, promešate i ostavite da još malo provri, nekoliko minuta.
Probate, dosolite po ukusu i dodate malo bibera. Poslužiti toplo.
Prijatno!
The post Čorba od tikvica appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2jvchA5
Comments
Post a Comment