Čorba od tikvica

Posna krem čorba od tikvica sa šargarepom odlična je kada želite da zamenite supicu ili napravite uz suvi deo obroka nešto i na kašiku. Lagana i osvežavajuća.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka

  • 1 kašika suvog začina

  • 50 ml ulja ( ukoliko je post na vodi izuzmete )

  • 1 – 2 šargarepe, kako volite

  • 2 manje tikvice

  • 1 kašika brašna

  • malo soli i bibera

Priprema:

Luk sitno iseckati,d odati čašu vode, ulje i uvi začin pa staviti na vatru da se dinsta. Dok se luk dinsta očistiti i iseckati šargarepu na kockice. Dodati šargarepu i čašu vode pa nastaviti kuvanje.

Dok se i šargarepa kuva očistiti i iseckati tikvice. Ukoliko imaju puno semena izvaditi kašičicom. Dodati tikvice, naliti vode onoliko koliko želite dobiti čorbe. Nemojte ni previše, tikvice se brzo skuvaju pa da nemate je previše u odnosu na količinu tikvica.

Neki jednak odnos je 800 ml vode. Kada su tikvice gotove umutite kašiku brašna sa malo vode, izmaknete čorbu, dodate, promešate i ostavite da još malo provri, nekoliko minuta.

Probate, dosolite po ukusu i dodate malo bibera. Poslužiti toplo.

Prijatno!

 

The post Čorba od tikvica appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2jvchA5

Comments