Sastojci:
Biskvit
- 12 bjelanjaca
- 15 zlica secera
- 3 zlice brasna
- 100 gr. kokosa
- 100 gr. mljevenih orasa
- 50 gr. rendane cokolade
Fil
- 1l mlijeka
- 12 zumanjaca
- 10 zlica brasna
- 200 gr. secera
- 500 gr.putera
- 100 gr.kuhinjske cokolade
- 100 gr.isprezenih i isjeckanih orasa
Priprema:
Ukljucite pecnicu na 190C.
1 BISKVIT:Umutiti 4 bjelanjka sa 5 zlica secera.Dodati 1 zlicu brasna i nastavite da miksate.Zatim dodati 100gr. kokosa.Uzmite spatulu i sa spatulom umijesajte kokos.Dobro pomastite i pobrasnite kalup za pecenje ili oblozite kalup sa papirom za pecenje.Stavite peci 10-15 min.
2 BISKVIT: Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 100gr. mljevenih orasa.Stavite peci 10-15 min.
3 BISKVIT: Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 50gr. rendane cokolade.Stavite peci 10-15 min.
FIL: Od 1 l. mlijeka oduzmite 150 ml. 12 zumanjaca izmijesajte sa 15 zlica brasna i 150 ml.mljeka. 850 ml. mljeka i 200 gr. secera stavite da prokuha. U prokuhalo mlijeko sipajte smjesu zumanjaca. Mutite dok se smjesa ne zgusne.Skinuti sa peci i ostavite da se ohladi. U ohladen fill dodajte 500gr.putera.
Podijelite fil na 3 dijela:
1 FIL: dodajte 100gr. istopljene kuhinjske cokolade.
2 FIL: dodajte 100 gr. preprzenih i isjeckanih orasa.
3 FIL: ostaje isti.
REDANJE:
Kokos biskvit-cokoladni fil-cokoladni biskvit-orasasti fil-obicni biskvit-obicni fil
Promjer kalupa je 26 cm.
Izvor: coolinarika.com
The post KREMASTA TORTA SA MOJIM OMILJENIM SASTOJCIMA- ORASIMA, KOKOSOM, ČOKOLADOM.. appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2DSEWZ1
Comments
Post a Comment