Sastojci:
4 osobe
- potrebno:
- 1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
- cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- po potrebi soli
Priprema:
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja. Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore. Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom. Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati. Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira. Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja. One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu. Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Posluživanje
Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.
The post SIRNICA SA GOTOVIM KORAMA KOJA SE VRLO BRZO PRAVI, A JAKO JE UKUSNA! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2kBUrMi
Comments
Post a Comment