Slane buhtle za brz i ukusan doručak

SASTOJCI:

1 casa = 250 ml

  • 4 case brasna

  • 1 1/2 casa tople vode

  • 10 gr. svezeg kvasca ili 1 pak. suvog

  • 2-3 kasike ulja

  • 1 kasicica soli

  • 4 jaja

  • 1/2 casa jogurt

  • 100-150 gr. feta sir

  • 1/4 case ulja za umocavanje buhtlica

PRIPREMA:

1. U 1/2 case tople vode ( uzete od potrebne kolicine vode za recept) stavite kvasac, pola kasicice secera i kasiku brasna i ostavite da naraste.

2. Prosejte brasno,odvojite pola case i ostavite na stranu za posipanje. Stavite 3 i pol case brasna u vanglu, napravite udubljenje u kojem dodajete so, nadosli kvasac, ulje i preostale case voda. Zamesite testo i ako je potrebno dodavajte po malo od brasna koje ste ostavili sa strane- ponekad se kolicina brasna menja-ponekad zavisi i od samog brasna ili od vlage u vazduhu pa moze vam biti potrebno manje ili vise nesgo sto pise u recept. Mesite isto kao za hleb-5 minuta ili dok dobijete mekano glatko testo-kad se pritisne prstime da se ne lepi. Meseno testo stavite u nauljenu duboku vanglu, pokrijte najlonskom folijom i ostavite na toplo da se udupla.

3. Od testo kidajte male loptice-velicine ping-pong loptica. U manji duboki tanjir naspite ulje i umocite svaku lopticu u ulju i redjajte u tepsiju-pleh velicina 20 x 30 cm. ostavljajuci prostor izmedju loptica.Ako nemate tavu ove velicinu, podelite loptice u dve manje. Kad ste zavrsili sa svo testo, pokrijte tavu najlonskom folijom i ostavite buhtlice da malo narastu ali da ne uduplaju.

4. Viljuskom ili zicom razmutite jaja, dodajte jogurt i izmrvljen sir, sve dobro promesajte i prelijte buhtlice. Ostavite da narastu jos 15-tak minuta. Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 180c ili kako vam rerna pece, dok porumene odgore. Ako vam je jogurt gust, naspite malo mleka i izmutite viljuskom pa dodajte u razmucena jaja. Ako mislite da vam je potrebno vise preliva dodajte jos jedno jaje i jogurt.

Izvor:http://ift.tt/2AbrKfO

The post Slane buhtle za brz i ukusan doručak appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2zNxOKS

Comments