Sastojci i priprema:
– pakovanje oblandi (moje su bile 210 gr.)
– 5 jaja
– 300 gr. čokolade za kolače
– 300 gr. margarina za kolače
– 250 gr. šećera (ne smanjujte jer je slatkoća potaman)
– 3 kesice vanilin šećera
Kako pripremiti:
Margarin i čokoladu stavite da se lagano otapa. Posebno umutite jaja, šećer i vanilin da budu penasti. Sklonite sa šporeta rastopljenu masu od čokolade i izmešajte sa umućenim jajima. Vratite na šporet i kuvajte uz STALNO mešanje svega 2 minute, najduže 3 minute. Ne kuvajte dugo jer se kod ovog fila brzo odvaja margarin od ostalih sastojaka. Dovoljno je samo da se jaja obrade.
Vrelim filom mažite oblande, po tri kutlače ide na svaki premaz. Bitno je da se rupice popune. Fila ima i više tako da ne morate da štedite. Stisnite ih sa nekim predmetom i ostavite da stoje na hladnom da se dobro stegnu. Ja sam ih u videu isekla posle 3 sata stajanje. Uživajte u odličnim oblandama i neka se nađu često na tacni sitnih kolača. Prijatno!
The post Najlepša oblanda sa čokoladom appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: http://ift.tt/2t5rzzG
Comments
Post a Comment