Sjajan ručak: Punjena teleća prsa

Donosimo vam zanimljiv recept za ukusna i sočna teleća prsa punjena mljevenim mesom.

 

Sastojci:


Teleća prsa

  • 1500 g teletine
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mala žlica kima
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

    Nadjev

  • 300 g mljevenog mesa
  • 150 g pileće jetre
  • 2  jaja
  • 1 žlica nasjeckanog luka
  • 2 žlice peršina
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 l bijelog vina
  • povrtni temeljac

Priprema:


  1. Telećim prsima treba izvaditi kost kako bi dobili veliki ravni komad mesa koji ćemo zarolati. Mljeveno meso pomiješajte s pilećim jetricama, jajima, sitno nasjeckanim lukom, krušnim mrvicama, i svježim peršinom.
  2. Pripremljena teleća prsa puniti spremljenim nadjevom. Rolati napunjena prsa te zašiti kuhinjskim koncem ili učvrstiti kuhinjskim iglama. Napunjena teleća prsa položiti u nauljeni lim za pečenje, staviti u zagrijanu pećnicu i peći na temperaturi 175°C jedan sat, a zatim pojačati temperaturu na 200°C i peći još jedan sat.
  3. Za vrijeme pečenja povremeno okretati teleća prsa i po potrebi malo podlijevati temeljcem i bijelim vinom. Nakon dva sata pečenja izvaditi nadjevena teleća prsa i ostaviti ih da odstoje barem pola sata radi lakšeg rezanja.
  4. U međuvremenu masnoću od pečenja zaliti vinom i vratiti u pećnicu na pola sata, dok alkohol ne ispari. Malo ohlađena punjena teleća prsa narezati na ploške. Poslužiti uz razne priloge, punjeni ljubičasti, luk, glaziranu mrkvu, pečeni koromač…

The post Sjajan ručak: Punjena teleća prsa appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: http://ift.tt/2FE21MD

Comments