Pohovani punjeni hljeb [Recepti čitatelja

Sastojci:
1 kašika maslaca
1 češanj, mljeven ili nariban
1 kašika brašna
1/2 šoljice mlijeka
250 gr krem sira
1/2 šoljice isjeckanog mozzarella sir
1/2 šoljice ribanog parmezana
1/2 šoljice jogurta
1/2 kašike crvene paprike
1/2 kašike papra
1/2 kašike (oko 5 grama) smrznutog špinata, odmrznuti i sitno narezati
1 pileća prsa na žaru i narezane tanko
8 kriški pohovanog hljeba.

Priprema:
Napraviti zapršku od maslaca, češnjaka i brašna. Zatim uliti mlijeko i napraviti bešamel. Dodaj krem sir, mozzarellu, parmezan i papar. Miješajte dok se ne otopi sirevi. Umiješajte i jogurt dok ne postane glatko. Nasjeckani špinat dodajte u umak. Promiješajte. Napunite pohovani hljeb sa smjesom. Pileća prsa ispeći i tanko narezati i dodati u sendvić.

Recept šalje: Medina B. |
namirnice.ba

The post Pohovani punjeni hljeb [Recepti čitatelja appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2pN1PEp

Comments