Fine, sočne, baš čokoladne, a još i posne!
SASTOJCI:
Biskvit
- 3 šolje Glatkog brašna Podravka (šolja od 2dcl)
- 2 šolje sojinog mleka
- 2 šolje šećera
- 3 kašike kakaa u prahu Dolcela
- 1 Prašak za pecivo Docela
- 1 kašikica sode bikarbone
Sirup
- 18 kašika sojinog mleka
- 10 kašika šećera
- 200g čokolade za kuvanje
- 200g margarina za kolace
PRIPREMA:
Ugrejati rernu na dvesto stepeni. U dublju tepsiju staviti papir za pečenje.
Za biskvit pomešati sve suve sastojke pa dodati mleko koje nije potrebno predhodno zagrejati. Sve dobro sjediniti kašikom, izliti u tepsiju, poravnati i peći 30 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ohladiti. Ohladjen biskvit odvojiti od pek papira pa biskvit vratiti u tepsiju i iseći na kocke.
Pripremiti sirup tako sto se svi sastojci stave u šerpu i na srednjoj vatri zagreva, dok se sve ne otopi. Ohladjen i isečen biskvit preliti vrućim sirupom. Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje u frizideru.
The post POSNE ČOKOLADNE KOCKE appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2i6N2Qw
Comments
Post a Comment