Sastojci
biskvit
6 jaja
150g šećera
100g badema
160g brašna
1/2 praška za pecivo
krema
500ml slatkog vrhnja
100g bjele čokolade
200ml jogurta od jagode + 200ml maskapone sira
6 listića želatine govedjeg porijekla
preljev
200g jagoda
100g šećera
fil
500g jagoda
vrhnje za ukrašavanje
jagode za ukrašavanje
Priprema
Sastojke za biskvit umutite i stavite peći na 180 otp 30 minuta
2.
Kada se biskvit ohladio prerežite ga po pola
3.
PRELJEV:Smiksajte jagode i ukuhajte ih skupa sa šećerom dok se malo ne reduciraju i pustite da se preljev ohladi
4.
Kore samo s jedne strane namažite preljevom i samo malo ostavite za dekoraciju(preljeva)
5.
FIL: izmiksajte jogurt od jagoda ,maskapone otopljenu čokoladu i želatinu koju ste otopili prema uputama na vrećici odmah mu dodajte i ulupano slatko vrhnje.
6.
Stavite obruč oko torte i slažite redom biskvit s preljevom prema gore ,dio kreme,narezane jagode,ponovno ostatak kreme i biskvit natopljen preljevom prema dolje(prema kremi)
7.
Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Gornji dio nakapajte sa preljevom i obrub ukrasite tanko izrezanim jagodama
Izvor: www.coolinarika.com
The post TORTA COOL – LEDINA appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2J8PC4T
Comments
Post a Comment