CARIGRADSKE OBLATNE

Sastojci:

– 1 pakovanje oblatni (5 listova)
– 8 bjelanaca
– 16 kašika šećera
– 1 iscjeđen limunov sok i strugana kora
– 4 kašike meda
– 150g sjeckanih oraha

Priprema:

Bjelanca i šećer dobro ulupati mikserom i kuhati na pari.

Kad počne da se zgušnjava, dodati med, limunov sok i koricu.

Kada je snijeg dobro ulupan i kuhan toliko da se se zgusnuo i malo se lijepi, skinuti sa pare i u njega umJešati sjeckane orahe.

Fil mora da ostane bijel kao snijeg.


 
Toplim filom filovati oblatne.

Postoji i verzija sa duplo više šećera (30 kašika), tada fil bude tvrđi, poput halve.

Meni lično je draža ova žitkija varijanta.

Izvor: coolinarika.com

The post CARIGRADSKE OBLATNE appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2I0l87q

Comments