Sastojci
8 jaja
300 grama šećera
10 žlica Pšenično glatko brašno Podravka
2 vrećice Vanilin šećer Dolcela
1 l mlijeka
250 grama maslaca ili margarina
100 grama čokolade za kuhanje
Priprema
Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom,dodajte rastopljeni i ohlađeni margarin. Pomalo dodavajte prosijano brašno i mlijeko. Smjesu podjelite na dva dijela. U jedan dio dodajte rastopljenu čokoladu.
U bijeli dio dodajte izmiksani snijeg od bjelanjaka. Sve lagano žlicom promješajte. Izlijte u protvan 20×30 cm koji ste namastili i posipali brašnom.
Dio sa čokoladom polako šarajte po smjesi u protvanu. Stavite peći sat vremena na 165 stupnjeva.
Izvor: coolinarika.com
The post CRNO – BIJELI KOLAČ: kombinacija sastojaka koja će vas oduševiti! appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2HEn7Ph
Comments
Post a Comment