Predobar čoko tart

Sastojci:

250 g oštrog brašna
125 g maslaca
1 jaje
90 g šećera u prahu
350 g čokolade
390 g vrhnja za šlag
2 žlice meda
2 žlice  soka od limuna
U posudu stavite prosijano brašno i maslac i zdrobite zajedno da dobije izgled krupice. Potom dodajte šećer i jaje i umijesite glatko tijesto. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Kalup namažite maslacem i pobrašnite, a tijesto razvaljajte u obliku kalupa, stavite u kalup i nježno pritisnite na rubovima. Višak izrežite , tijesto izbodite vilicom, te ponovo stavite u hladnjak na 15 minuta. Na tijesto stavite papir za pečenje i suhi grah ili rižu kako bi tijesto tijekom pečenja ostalo tanko.

Upalite pećnicu na 180 °C i stavite peći na 15 minuta, zatim maknite “uteg” i stavite još 5 minuta u pećnicu.

Vrhnje za šlag zagrijete do vrenja te prelijete preko čokolade, maslaca i meda. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, zatim dodajte dvije kasike soka od limuna. Promiješajte i ostavite da se malo prohladi.

Smjesu prelijete preko tijesta i ostavite u hladnjaku da se stegne.

The post Predobar čoko tart appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2r5Eldq

Comments