Ukusni teleći odresci sa parmezanom

Ukusni teleći odresci sa parmezanom
Fin odrezak, sočan, mekan, ukusan… Za mnoge je upravio to najbolji ručak koji mogu zamisliti i poželjeti. Uz ovaj recept i malo truda, ta im se želja može ostvariti.
Sastojci (za 4 osobe):
4 teleća odreska,
brašno,
sol i biber (papar),
1 kašika ulja,
40 g putera,
125 g na kockice izrezanog goveđeg suhog mesa,
2 žlice izrezanog lista peršuna,
4 žlice ribanog parmezana,
4 žlice pilećeg temeljca
Priprema:
Istucite teleće odreske, posolite ih i začinite i uvaljajte u brašno. Zagrijte na tavi ulje i puter i popržite 3 minute odreske s obje strane.
Izmiješajte suho meso i peršun i rasporedite po odrescima. Pospite ih ribanim parmezanom.
U tavu ulijte pileći temeljac i kašičicom lagano pospite temeljca i po površini odrezaka.
Poklopite tavu i ostavite da se lagano peče oko 5 minuta. Teletina treba biti mekana, a sir otopljen.
Poredajte pečene odreske na topao pleh za serviranje i držite na toplom. Prokuhajte preostali umak u tavi i njim prelijte odreske.
Poslužite toplo.

idejezarucak

The post Ukusni teleći odresci sa parmezanom appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2raKAxt

Comments