Sastojci:
Biskvit
-
3 jaja
-
1 šolja šećera
-
1 šolja mlijeka
-
1/2 šolje ulja
-
100 g Pšeničnog grisa Podravka
-
100 g mljevenih oraha
-
100 g grožđica
-
3 jabuke izrendane
-
3 kašike brašna
-
1 Prašak za pecivo Docela
-
1 Vanilin šećer Dolcela
-
cimet po želji
Glazura
-
100 g čokolade za kuhanje
-
3-4 kašike šećera u prahu
-
1 kašika ulja
-
malo mlijeka
Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaja i šećer, a potom dodati ostale sastojke. Poželjno je grožđice prethodno namočiti u toplu vodu.
2. Smjesa će biti dosta rijetka i neka vas to ne brine.
3. Peći na 180° C oko 30 min u plehu 25×35 cm, obloženog pek papirom. Provjeriti čačkalicom ili nožem da li je tijesto pečeno
4. Za glazuru otopiti na pari čokoladu, dodati joj šećer i mlijeka do postizanja željene gustine i dodati ulje za sjaj. Umjesto ulja može se koristiti puter ili margarin. Glazuru preliti preko prohlađenog patišpanja i ostaviti da se sve lijepo ohladi.
www.coolinarika.com
The post Kolač sa jabukama i orasima appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2hyHmlN
Comments
Post a Comment