PURETINA u umaku od šampinjona

PURETINA u umaku od šampinjona
Pureća prsa su vrlo zahvalan komad mesa, a kada ih kombiniramo s vrhnjem za kuhanje i šampinjonima, možemo reći da smo dobili jedan vrlo ukusan i jednostavan obrok.

Sastojci:
pureći file, 300 g
šampinjoni, 100 g
vrhnje za kuhanje, 200 ml
luk, 1 glavica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar
svježi peršin
bosiljak

Priprema:
1Pureća prsa narežemo na filete, posolimo ih i začinimo paprom, luk nasjeckamo na sitno, a šampinjone narežemo na ploške.

2U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavimo peći pureće filete i pečemo ih po tri minute s obje strane, a zatim ih izvadimo iz tave.

3Na tavu u kojoj su se pekli fileti zatim stavimo nasjeckani luk i posolimo ga, a kada omekša dodamo mu na ploške narezane šampinjone.

4Kada su šampinjoni omekšali, u tavu dodamo vrhnje za kuhanje,začinimo svježim nasjeckanim peršinom i bosiljkom te na kraju u tavu vratimo pureće filete.

5Puretinu u umaku zatim kuhamo još pet minuta na laganoj vatri, a zatim poslužimo.

idejezarucak

The post PURETINA u umaku od šampinjona appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2IRbrc0

Comments