PURETINA u umaku od šampinjona
Pureća prsa su vrlo zahvalan komad mesa, a kada ih kombiniramo s vrhnjem za kuhanje i šampinjonima, možemo reći da smo dobili jedan vrlo ukusan i jednostavan obrok.
Sastojci:
pureći file, 300 g
šampinjoni, 100 g
vrhnje za kuhanje, 200 ml
luk, 1 glavica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar
svježi peršin
bosiljak
Priprema:
1Pureća prsa narežemo na filete, posolimo ih i začinimo paprom, luk nasjeckamo na sitno, a šampinjone narežemo na ploške.
2U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavimo peći pureće filete i pečemo ih po tri minute s obje strane, a zatim ih izvadimo iz tave.
3Na tavu u kojoj su se pekli fileti zatim stavimo nasjeckani luk i posolimo ga, a kada omekša dodamo mu na ploške narezane šampinjone.
4Kada su šampinjoni omekšali, u tavu dodamo vrhnje za kuhanje,začinimo svježim nasjeckanim peršinom i bosiljkom te na kraju u tavu vratimo pureće filete.
5Puretinu u umaku zatim kuhamo još pet minuta na laganoj vatri, a zatim poslužimo.
idejezarucak
The post PURETINA u umaku od šampinjona appeared first on Ideje Za Rucak.
Izvor: https://ift.tt/2IRbrc0
Comments
Post a Comment