Čokoladni kolač, jednostavan, a ukusan!

SASTOJCI:

Za kolac

  • 180 gr tamne cokolade 70% kakaa

  • 175 gr omeksanog maslaca

  • 125 gr nerafiniranog secera ( ja sam koristila zlatni secer )

  • 200 gr sitno mljevenih badema

  • 4 veca jaja, odovojeni zutanjak i bjelanjak

Za Glazuru

  • 100 gr tamne cokolade 70% kakaa

  • 50 gr maslaca

Po zelji

  • par zlica pekmeza od marelice

PRIPREMA:

Pecnicu zagrijte na 150 stupnjeva.

Okrugli kalup promjera 25 ili 26 cm oblozite papirom, i dno i stranice. Ja uvijek prije premazem margarinom, pa onda stavim papir.

Razlomite cokoladu i otopite je na pari ili u mikrovalnoj.

Secer i maslac miksajte dok ne postanu kremasti, nekih 4-5 minuta. Ja sam koristila Billingtons golden sugar.

Ima ga kupiti u vecim ducanima, ali mislim da mozete koristiti i smedji secer.

U pjenastu smjesu od maslaca i secera dodajte samljevene bademe, zutanjke i rastopljenu cokoladu, pa tucite dok se sve ne izjednaci.

Tucite bjelanjke dok ne dobijete cvrsti snijeg, pa polako pomocu spatule umjesajte u pripremljenu smjesu od cokolade.

Ulijte u kalup i pecite tocno 35 minuta. Po vrhu bi se trabala napraviti korica, a sredina mora ostati mekana. Pustite da se malo ohladi prije nego sto pazljivo izvadite kolac iz kalupa.

Po zelji zagrijte pekmez od marelice i premazite jos toplu tortu.

Za glazuru rastopite cokoladu i maslac na pari, ostavite da malo odstoji, pa prelijte preko kolaca i pustite da se malo stisne.

Izvor:https://ift.tt/1q34uCf

The post Čokoladni kolač, jednostavan, a ukusan! appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2AUx44h

Comments