LEDENE KOCKE SA MAKOM- PROBAJTE I VIDJET ĆETE KAKO SU UKUSNE!

Sastojci:

8 osoba

Za biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 60 g šećera
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 150 g Maka Dolcela
  • 50 g Gussnela Dolcela
  • 2 žličice Praška za pecivo Dolcela
  • 200 ml mlijeka

Za kremu:

  • 7 žutanjaka
  • 90 g šećera
  • 100 g Gussnela Dolcela
  • 1 l mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1 Šlagfix Dolcela

Priprema:

Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.

Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.

Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka. Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.

Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.

Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom. Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.

Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.

www.coolinarika.com

The post LEDENE KOCKE SA MAKOM- PROBAJTE I VIDJET ĆETE KAKO SU UKUSNE! appeared first on Ideje Za Rucak.


Izvor: https://ift.tt/2C0hXWn

Comments